Homeopatia

L’homeopatia és un mètode terapèutic que té la finalitat de tractar les malalties i restablir la salut potenciant els sistemes de defensa de l’organisme mitjançant l’administració de dosis molt petites (infinitesimals) de medicaments seguint el principi de la similitud (cal que hi hagi una relació de semblança entre els símptomes produïts experimentalment per un medicament i els símptomes que presenta el pacient).

Una part de la visita homeopàtica coincideix amb la d’una visita en medicina convencional, anamnesi general, exploració, petició de proves complementàries, etc., però un dels aspectes importants que la fa diferent és la recerca del que és característic i particular del pacient i de la seva manera d’emmalaltir. El que es coneix com a individualització. A través de l’observació, de preguntar sobre els trets genuïns del caràcter, pors, l’adaptació als diversos factors climàtics, desitjos i aversions alimentàries, qualitat del son, etc., s’emfasitza tot allò que individualitza al pacient, amb la finalitat d’aconseguir el medicament més adequat per a millorar-lo.

La majoria de medicaments s’extreuen del Regne animal (Apis mellifica, Lachesis mutus, Spongia tosta...) mineral (Sulphur, Phosphorus, Platina...) i vegetal (Pulsatilla, Opium, Arnica...), així fins a més de 2.000 medicaments que es troben a l’abast. La presentació més habitual dels medicaments és en forma de boletes: grànuls i glòbuls (10 vegades més petits que els grànuls). També es poden trobar en forma de gotes, pomades i col·liris.

L’homeopatia resulta adient a totes les edats. Degut a la seguretat de la seva administració (pràcticament sense reaccions adverses i nul·la toxicitat) resulta especialment interessant per a infants i adolescents, en dones embarassades i per a persones grans.

Es possible tractar una àmplia varietat d’afeccions. Les limitacions venen donades pels tractaments previs durant llargs períodes de temps amb medicaments com neurolèptics i corticoides. Altres processos requereixen cirurgia i no són subsidiaris de l’homeopatia, com càlculs enclavats, o tumors que comprimeixen estructures vitals.

Indicacions:

Al·lergies i Bronquitis, malalties de l’infantesa, malalties de la pell, patologia de nas, coll i oïda, trastorns digestius, trastorns circulatoris, ...

Tarifes:

1ª visita: 70 euros

Seguiment: 35 euros

Adults

La durada dels tractaments:

1ª vista: 90 minuts aprox.

Seguiment: 30-40 minuts

Infants

La durada dels tractaments:

1ª visita: 60 minuts

Seguiment: 30 minuts

fisioesPai - Centre de Fisioteràpia i Teràpia natural - info@fisioespai.cat - Política de privacitat